Fashion fotografie: een intrigerend en interessant beroep

Fashion fotografie: een intrigerend en interessant beroep

februari 18, 2021 0 Door juulpunt

Binnen de fotografie bestaan natuurlijk verschillende takken, waaronder de fashion fotografie. Als echte fashion fotograaf zie je vaak veel van de wereld, want de shoots voor bekende merken vinden plaats op veel bijzondere plekken. Het is een beroep waarin je als je echt heel goed bent ontzettend groot kunt worden, en het is ook nog eens erg veelzijdig. Werk in de fashion fotografie zal je nooit vervelen, want elke shoot is weer anders en levert unieke beelden op. Het leuke aan het werk als fotograaf is dat je eigenlijk kant en klaar gestylede locaties en personen voorgeschoteld krijgt, en ze enkel nog vast hoeft te leggen op beeld. Overigens klinkt dit makkelijker dan het is, want je hebt er veel technische kennis voor nodig.

Groot worden met jouw fashion fotografie

Droom jij ook van een carrière als fashion fotograaf? Dan is het vooral belangrijk om heel veel te oefenen. Hoe meer ervaring je hebt, hoe beter je wordt. Je leert namelijk steeds beter hoe modellen bewegen, wat de klant verwacht, hoe je het licht het mooiste vangt en welke composities goed werken. Dit zijn dingen die je heus vanuit een boek kunt leren, maar je zult er toch echt ook zelf uitgebreid mee moeten experimenteren om er beter in te worden. Fashion fotografie is een vreselijk leuke manier om geld te verdienen, maar je moet niet vergeten dat je veel concurrentie hebt. Je moet dus hard werken voor je geld, en heel erg flexibel zijn met betrekking tot je werktijden. Fashion shoots kunnen immers gerust een hele dag duren, en de omstandigheden zijn niet altijd ideaal.

Leer van bekende fashion fotografen

Een fijne manier om te leren is om regelmatig op de websites van bekende fashion fotografen te kijken. Hun portfolio checken levert je kennis op over compositie, belichting, expressie, etc. Leg voor jezelf bovendien een beeldbank aan met beelden of stijlen die je mooi vindt, want in de fashion fotografie is het erg belangrijk dat je een eigen stijl hebt.