Fotograaf

Fotograaf

februari 5, 2021 0 Door juulpunt

Iedereen heeft wel eens een Fotograaf Werkendam nodig. Denk maar aan kleine foto’s voor je identiteitskaart. Of een foto die je C.V. wat kan opsmukken! Maar ook een gezinsportret kan mooi staan op de schoorsteen of kan een mooi geschenk zijn voor grootouders, doopmeters of dooppeters. De fotograaf kan je ook helpen bij het maken van prachtige portretten op kerstkaarten. Natuurlijk ook geen huwelijk zonder fotograaf! Daarnaast kiezen dierenliefhebbers er steeds vaker voor hun trouwe viervoeter of ander huisdier te vereeuwigen in een fotoportret. Tot slot worden ook op scholen vaak individuele portretten gemaakt of foto’s van een hele groep. Het zijn hoe dan ook herinneringen voor het leven.

Huwelijksreportage

Geen huwelijk kan plaatsvinden zonder de aanwezigheid van een fotograaf. Heel vaak is deze vanaf het eerste uur van de dag aanwezig op het huwelijk om elke tel vast te leggen. Het aantrekken van het bruidskleed, het aanbrengen van de make-up, het in de juiste plooi brengen van het kapsel, het ophalen door de kersverse bruidegom, … noem maar op. Vervolgens wordt de ceremonie in het stadhuis of gemeentehuis volbracht. Ook daar speelt de fotograaf een belangrijke rol bij het vastleggen van de eerste officiële kus als getrouwde partners of het plaatsen van de handtekeningen van de getuigen. Wanneer het om een kerkelijk huwelijk gaat, worden ook daar nog prachtige kiekjes vastgelegd.

Andere vormen van fotografie

Maar natuurlijk hoeven het niet altijd portretten te zijn die de fotograaf vastlegt. Een heel aparte sector in de fotografie is namelijk weggelegd voor ‘foodfotografie’, het fotograferen van voeding om vervolgens te verschijnen in promotiefolders of op grote reclamepanelen. Dit is een heel aparte techniek binnen de fotografie. Er wordt heel vaak geen gebruik gemaakt van echte voeding, wanneer deze gefotografeerd wordt. Veel voedsel wordt nagemaakt of kleurrijker gemanipuleerd, opdat het er smakelijker, lekkerder of gezonder zou uitzien! Daarnaast is ook de belichting een belangrijke factor. Laat je dus niet te snel vangen, wanneer je prachtige foto’s van voedsel ziet. De fotograaf is nog een groter kunstenaar dan de kok!