Kies voor een leuk logo voor jouw bedrijf

Kies voor een leuk logo voor jouw bedrijf

februari 4, 2021 0 Door juulpunt

Een logo is belangrijker dan ooit. Mensen zijn tegenwoordig enorm visueel ingesteld, hierdoor kijken ze online om een eerste indruk te krijgen voordat ze een bedrijf kiezen. Bevalt deze indruk niet? Dan openen ze een tab in hun browser met een website van jouw concurrent. Op jouw website is natuurlijk de fotografie erg belangrijk, maar is hetgeen wat links boven zich in de header bevindt niet nog belangrijker? Jouw logo! En dit is niet de enige plaats waar het logo tot zijn recht moet komen. Op social media, in drukwerk, op de gevel van je bedrijf of op de auto. Jouw logo is op heel veel plaatsen te vinden en gaat jaren mee. Het hebben van een leuke logo gaat jouw nieuwe klanten opleveren.

Wat is een leuk logo?

Op de vraag "wat is een leuk logo" is het antwoord simpel. Het hoeft niet zozeer een leuk logo te zijn wat jou aanspreekt, het moet een mooi logo zijn dat jouw klanten aanspreekt. Neem bijvoorbeeld het logo van de Aldi, de meningen over de vormgeving zullen verdeeld zijn. Echter dat het logo werkt dat is een feit. Maar ook de manier waarop het logo moet werken is zeer veelzijdig. Zo wil je dat je logo iets over het bedrijf verteld, opvalt, mensen een plezierig gevoel geeft, maar ook strak en tijdloos is.

Laat je logo vormgeven

Je logo zelf maken? Dat is bijna onmogelijk. Voor het ontwerpen van een logo is een grafisch vormgever nodig. Een grafisch vormgever, ook wel een designer genoemd, heeft een studie gedaan naar alles wat met visuele beeldtaal te maken heeft. Zo iemand weet een logo te maken dat niet alleen mooi is maar dat ook werkt! Ga eens het gesprek aan met een grafisch ontwerper en kijk wat zou iemand of zo'n bedrijf voor jou kan doen. Vaak is een eerste gesprek gratis en vrijblijvend!