Op de gevoelige plaat

Op de gevoelige plaat

februari 23, 2021 0 Door juulpunt

Mooie momenten wil je natuurlijk graag vastleggen. Dat is logisch, dat wil iedereen. Mensen maken niet voor niets eindeloos veel fotoboeken en delen beelden op hun eigen platforms. Het is fijn om een herinnering te hebben waar je altijd naar terug kan kijken, bijvoorbeeld bij zo’n bijzondere dag als je bruiloft. Voor zo’n dat moet je van alles regelen, uitnodigingen, locatie en de catering, en dan moet dat ook nog allemaal op de foto. Maar je hoeft het natuurlijk niet zelf te doen als je door de bomen het bos niet meer ziet, want jij hebt het die dag waarschijnlijk druk genoeg. 

Vraag het de professional

In zo’n geval kun je beter een professionele fotograaf vragen, die wat meer oog heeft voor de setting. Hoewel je zelf vast heel goed weet wat je eigenlijk wil zien op het eindresultaat, kost het je waarschijnlijk een hoop en frustratie en krijg je het uiteindelijk ook nooit precies zo voor elkaar. Een echte fotograaf kan beter spelen met licht en compositie, en daarnaast ook veel beter editen achteraf. Je kunt natuurlijk wel zelf van te voren al wat foto’s maken en voorbeelden schetsen om te laten zien wat je wil en in welke sfeer de fotograaf het straks moet zoeken, maar het echte werk kan je beter uit handen geven.

Ook voor promotie en marketing

Naast bruiloftsfotografie en portretten kun je ook voor promotie en marketing van je eigen producten het beste een fotograaf inhuren. Natuurlijk kan iedereen een fotootje maken en die op sociale media plaatsen, maar je zult zien dat het beter werkt als je foto van enige kwaliteit is, en er een consistente stijl is doorgevoerd in al het beeldmateriaal dat je aan potentiële klanten presenteert. Met een vaste fotograaf in je team, of een vaste freelancer die je altijd kan bellen, zit je goed. Als je dezelfde visie deelt en elkaar een beetje kan inspireren is het waarschijnlijk heerlijk samenwerken en heeft het ook nog een eindresultaat om over naar huis te schrijven.