Tips voor het creëeren van de mooiste productfoto\’s

Tips voor het creëeren van de mooiste productfoto\’s

februari 24, 2021 0 Door juulpunt

 

Voor ieder bedrijf dat producten verkoopt, is het van groot belang om goede productfoto's te hebben. Mensen zijn immers visiueel ingesteld, wat betekent dat we een product sneller kopen wanneer we het goed hebben kunnen zien en inspecteren. Maar voor het creëeren van de beste productfoto's ben je wel wat kennis van het vak nodig. Om je een beetje op weg te helpen staan hieronder drie belangrijke tips om rekening mee te houden. Maar eerlijk is eerlijk, voor de beste productfoto's kun je altijd beter de professionele productfotograaf Amsterdam om hulp vragen.

Maak gebruik van één lichtbron

Bij het maken van productfoto's heb je aan één goede foto niet voldoende. Zo moet het product van meerdere kanten worden gefotografeerd, en het is ook belangrijk om de details van het product te laten zien. Op deze manier zullen de foto's een zo eerlijk mogelijk beeld geven van het product. Gespecialiseerde productfotografen gebruiken hiervoor speciale lampen, maar wanneer je werkt met daglicht zul je de foto's waarschijnlijk digitaal nog moeten bewerken.

Kies een neutrale achtergrond

Nét zoals het licht, is ook de achtergrond enorm belangrijk bij het maken van goede productfoto's. Kies altijd een neutrale achtergrond, zodat het product goed naar voren komt. Met een effen achtergrond zorg je ervoor dat je product altijd goed te zien is. Kies niet voor een felle kleur, omdat die de kijker zullen afleiden van het product. Beige, wit of lichtgrijs zijn over het algemeen gewild als achtergrond.

Neem tijd voor een goede nabewerking

Na het shooten van de foto's ben je nog niet klaar. De nabewerking is minstens nét zo belangrijk. Er is immers altijd nog wel iets dat je liever wilt wegwerken, denk bijvoorbeeld aan een schaduw of oneffenheden in de achtergrond. Heb je geen kaas gegeten van digitale nabewerking? Ook dan kan het slim zijn om de productfoto's uit te besteden aan de fotograaf in Amsterdam. Deze is immers niet alleen gespecialiseerd in het shooten van het product, maar ook in de nabewerking.