Tips voor het creëren van de mooiste lifestyle foto\’s

Tips voor het creëren van de mooiste lifestyle foto\’s

februari 25, 2021 0 Door juulpunt

 

Mensen zijn visueel ingesteld, wat betekent dat we ons snel aangetrokken voelen tot mooie foto's en afbeeldingen. Als ondernemer kun je dus eigenlijk niet zonder mooie foto's die laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Maar voor het creëeren van deze foto's ben je wel wat kennis van het vak nodig. Voor de mensen die het zelf willen uitproberen, staan hieronder drie belangrijke tips. Maar eerlijk is eerlijk, professionele lifestyle fotografie geeft vaak de beste resultaten.

Vermijd de saaie productfoto's

We kennen allemaal de webshops met saaie, stijve productfoto's. Foto's met vaak een witte achtergrond, en alleen het product op de foto. Vroeger was dit misschien voldoende. Maar tegenwoordig zijn we er niet meer van onder de indruk. In plaats daarvan willen we de producten in actie zien. Denk bijvoorbeeld aan een mes dat door brood heen snijdt, of een pen die wordt gebruikt om te schrijven. Door meer leven in de foto's aan te brengen, krijgen we er als kijker meer gevoel bij.

Maak gebruik van goed licht

Bij het maken van lifestyle foto's heb je aan één goede foto niet voldoende. Je wilt er meerdere: misschien van verschillende richtingen én met verschillende details. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met het licht voordat je begint te shooten. Professionele fotografen kunnen speciale lampen gebruiken om natuurlijk licht te simuleren, maar voor de amateur is daglicht de beste optie. Dit zorgt voor een naturel en natuurlijk effect op de foto's.

Zorg voor een goede nabewerking

Na het shooten van de foto's ben je nog niet helemaal klaar. De nabewerking is minstens zo belangrijk. Vaak valt je namelijk wel iets op dat je liever zou willen wegwerken. Denk bijvoorbeeld aan vlekjes of oneffenheden die je nog niet eerder waren opgevallen. Nabewerken is een hele klus opzich, en vereist de nodige kennis en aandacht. Heb je geen kaas gegeten van digitale nabewerking? Ook dan kan het slim zijn om een professioneel lifestyle fotograaf in te huren.