Wat is elopement precies, en is het iets voor jullie?

Wat is elopement precies, en is het iets voor jullie?

februari 15, 2021 0 Door juulpunt

Elopement is een hele oude term, die slaat op het stiekem ver van huis trouwen met je geliefde. De term is ooit in het leven geroepen voor stelletjes die de toestemming van hun ouders niet hadden om te trouwen, en tegenwoordig hoor je hem weer steeds vaker. Echter, in de hedendaagse tijd wordt de term elopement gebruikt voor koppels die in een zeer klein gezelschap, op een bijzondere locatie trouwen. Het heeft niet zozeer meer te maken met het geheim houden van de bruiloft, maar wel met het feit dat het heel kleinschalig en intiem is. Niet voor niets is deze manier van trouwen zo populair aan het worden, want steeds meer mensen zien in dat ze los van hun partner verder weinig mensen nodig hebben.

Elopement is heel intiem en bijzonder

Trouwen in het bijzijn van al je vrienden en familie is weliswaar gezellig en indrukwekkend, maar veel mensen vinden het ook overweldigend. Je trouwt met je partner, en eigenlijk hoeft daar verder niemand bij te zijn, behalve de officiële getuigen. Als jullie dat ook wat lijkt dan is elopement echt iets voor jullie. Je kiest een fijne trouwambtenaar, enkele getuigen, en een mooie bestemming, en verder niets. Wat overigens wel belangrijk is, is een goede fotograaf. Deze persoon gaat dus met jullie mee, en legt de hele trouwerij vast op beeld. Het is fijn om daar zelf op terug te kijken, maar zeker voor de mensen die er niet bij konden zijn is het leuk als er foto’s zijn.

Creëer herinneringen voor het leven

Een goede fotograaf meenemen op je elopement bruiloft is belangrijk om dit intieme moment te kunnen herbeleven wanneer je maar wilt. Daarnaast kun je aan de hand van de foto’s iedereen die er niet bij kon zijn toch laten zien hoe het was, en ze een indruk geven van de sfeer. Zo voelen ze zich er toch bij betrokken en hebben ze niet het gevoel dat ze alles gemist hebben.