Wat kun je met reportagefotografie?

Wat kun je met reportagefotografie?

februari 28, 2021 0 Door juulpunt

Er zijn veel verschillende manieren om fotografie op professionele wijze in te zetten. Fotografie kan helpen om je website aantrekkelijker te maken, de klant een beter inzicht te geven in je bedrijf en belangrijke evenementen te laten zien. Maar welke manier van fotograferen is nu het meest geschikt? Voor veel bedrijven kan reportagefotografie een belangrijk middel zijn om zich van hun beste kant te presenteren op de arbeidsmarkt. In dit blog lees je over de kracht van reportagefotografie.
 

Laat zien wat je kan

Reportagefoto's zijn geen portretfoto's waarin iedereen lachend de camera in kijkt. Het zijn actiefoto's, waarin je wordt meegenomen in een verhaal of proces. Als bedrijf is dit ideaal om te laten zien wat jij en je team kunnen. In plaats van alleen mooie woorden te bieden, kun je ook echt in beeld je daden laten zien. Vaak wordt hier ook gelet op kleine dingen die boekdelen spreken: een gezichtsuitdrukking, een uitgelicht detail. Heb je bijvoorbeeld een bouwbedrijf, dan kun je foto's laten zien van je team in actie bij een groot bouwproject. 

 

Neem de kijker mee

Een ander voordeel van reportagefotografie is dat je de kijker echt in het proces kunt betrekken. Een bakker kan bijvoorbeeld op de website een fotoreportage laten plaatsen, waarin één van de meesterbakkers laat zien hoe je een brood bakt. Of je zou foto's kunnen laten zien waarop de bakkers hun mooiste broodjes of banket aan het maken zijn. Je kunt de beelden niet alleen laten spreken, maar ook een gevoel overbrengen. De kijker kan in de actiefoto's namelijk zien dat je echt een ambacht uitoefent. Een reportagefotograaf kan als geen ander gevoel in beeld brengen, en kan dus ook laten zien dat jij met liefde voor je vak aan de slag gaat. 

Zoek vooral eens een reportagefotograaf in jouw buurt op en ga eens langs! Deze professional kan je vast meer vertellen over de verschillende mogelijkheden.